Voorkomen is beter dan genezen. Sinds 3 jaar ben ik eigenaar van een jonge, vrolijke Fell pony die letterlijk als kleuter van de wei kwam en nauwelijks was ingereden. Vol goede moed zijn we aan de slag gegaan en het is gaaf om te zien hoe hij zijn balans steeds meer gaat vinden en beter gaat lopen. Hij zit enorm goed in zijn vel, hij glimt als een spiegel en tot nu toe geen klachten. Komt dit door de goede zorgen van Monique Taconis? Persoonlijk denk ik van wel… onder het motto voorkomen is beter dan genezen, zorgt Monique ervoor dat mijn pony sterk en gezond is, dit doen we door Harry een aantal keren per jaar een weerstand complex te geven en circa eens per 4 maanden komt Monique vrijblijvend even langs voor een check up.

Ik ken Monique via mijn vriendin Anneke, eigenares van Tommy. Van heel dichtbij heb ik gezien wat de medische wereld uiteindelijk met Tommy heeft gedaan; een paard waar de spieren en levenslust waren verdwenen en ook een eigenares in zak en as. Nadat Anneke met Monique in contact kwam, heb ik Tommy zien opleven en ging het de goede kant op….. hij kreeg weer zijn mooie, gezonde kleur en de levenslust in zij ogen kwam weer helemaal terug… Dit van de zijlijn te hebben bekeken, deed me beseffen hoe belangrijk het is om naar je paard te kijken, te luisteren en ervoor te zorgen dat je paard optimaal gezond is en zijn weerstand zo hoog mogelijk te houden. Door de weerstand heb ik een sterke pony die zonder gezondheidsproblemen oa een droes/influenza periode is doorgekomen bij ons op de manege. Ook heb ik het idee dat bij rondvliegende virussen mijn pony veel minder vatbaar is, terwijl andere paarden koortsig zijn, heeft Harry nergens last van. Wat ik vooral fijn vind aan Monique is dat ze zo eerlijk en gewoon is. Je mag haar altijd appen met vragen en ze staat altijd klaar om je dier te helpen. Bij problemen zou ik nu ook een app naar Monique sturen, voordat ik mijn pony meteen vol laat gooien met allerlei antibiotica etc.

VOOR                                                                                                                                                                     NA

 

 

 

 

 

 

 

 

En Monique doet meer. Mede door haar grote hart voor paarden heb ik Monique ook gevraagd om naar een manege pony te kijken die bij ons op stal was gebracht door een handelaar… graat en graatmager was deze pony gedumpt op stal en de manege eigenaressen konden het niet over haar hart verkrijgen om Velvet terug te sturen. De manege wilde haar de kans geven om weer aan te sterken en te kijken hoever Velvet gaat komen in de pony lesjes. Inmiddels gaat het de goede kant op maar we misten nog iets van levenslust bij Velvet… Monique is langs geweest en is zo lief geweest om een weerstand kuur te sponsoren, na een week zagen wij haar verschil.. ze heeft veel energie en kijkt weer goed uit haar ogen.. ze is zelfs al meerdere keren uit de paddock ontsnapt ;-)

Fell pony prince Harry en Danny van der Hulst

Meer dan fysieke training…….
Jouw karakteranalyse online- en offline testen in combinatie met die van jouw paard
UA-55507950-1